2013 m. birželio 14 d., penktadienis

Braškinis tortas ir Tarptautinė BLOGERIŲ diena


Tarptautinė blogerių diena – tarsi blogerių (tinklaraštininkų) profesinė šventė. Kyla daugybė diskusijų dėl to, kas yra tas tinklaraštininkas, ar jis kada nors prilygs žurnalistui ir su juo konkuruos. Tinklaraštininkai akcentuoja, kad skiriasi nuo žurnalistų ir komercinių portalų tuo, jog yra nuo nieko nepriklausomi; turi visišką žodžio laisvę ir nesiekia pelno, o rašo vien iš malonumo rašyti tai, ką nori.
Blogeriu“ interneto žargonu vadinamas žmogus, rašantis „blogą“. „Blogas“ (iš anglų „blog“) – interneto puslapis, kuriame vienas nepriklausomas žmogus ar jų grupė dalijasi savo mintimis įvairiomis temomis ar tiesiog rašo savo dienoraštį. Kadangi „interneto dienoraštis“ sąvoka pasirodė per siaura, lietuviškai „blogai“ vadinami „tinklaraščiais“, o jų rašytojai „tinklaraštininkais".

Šiandien maisto blogeriai minėjo blogerių dieną kartu su žurnalu "virtuvė. Nuo... Iki...". Sakė, viskas pavyko puikiai. O man per barzdą nevarvėjo, deja..

Aš dalyvavau namuose su maža išdykusia mergaite :)
Bet nuo skundų prie skanumynų!! 


Dideliam puodui ar nemažai tortinei:
  • 2 stiklinės cukraus
  • 2-3 kiausiniai
  • 1 litras grietinės
  • 4 v.s. želatinos + 1,5 stiklinės vandens
  • 1 citrina
  • vanilinio cukraus
  • braškių




Želatiną užpilkite vandeniu ir kaitinkite ant silpnos ugnies kol ištirps vis maišydami, atvėsinkite.
Cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius išplakite kol cukrus ištirps. Supilkite grietinę, šiek tiek paplaktus baltymus ir atvėsintą ištirpintą želatiną. Gerai išmaišykite. Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Suberkite į grietinės masę ir viską išmaišę supilkite į tortinę ar kitą indą. Galima supilstyti į taures ar kt. formas.. Dėkite į šaldytuvą kol sustings. Mažiausiai 2val. 
Jei norėtumėte gaivesnio, įdėkite mažiau cukraus. 

Kiekvienais metais laukiu braškių sezono, būtent dėl šio torto.

6 komentarai:

  1. Su blogerių diena! Gaila, kad neatvykote kartu su mažąja, nes jai tikrai nebūtų buvę liūdna, aš su saviške važiavau ;)
    O tortas atrodo skaniai, mes kitokį truputį gaminam su braškėm, bet taip pat labai skanų

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Per vėlai mintis kilo, kad galiu ir su mažąja prisiblatint...
      Kooks receptas? Aš antra dieną vietoj pietų ir pusryčių valgau tortą :D ir nieko daugiau nereik ;)

      Panaikinti
    2. Štai manasis, tik neišvaizdžiai atrodo, reikės kada perfotografuoti. http://www.forellesreceptai.lt/nekepti-pyrageliai-su-braskemis

      Panaikinti
    3. Visai išvaizdziai!!! Butinai pameginsiu!

      Panaikinti
  2. Labai žavingai atrodo! Aš panašų, tik su persikais, keletą dienų irgi valgiau :D
    Beje, labai džiaugiuosi tave suradusi, labai jauku ir šilta čia ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Julija. Pas mane tikrai jauku ir šilta. Užsuk dažniau ;) Pabendrausim :)

      Panaikinti