2013 m. birželio 15 d., šeštadienis

Tarybinis batonas su braškėmis..


Ne kartą planavau išsikepti tarybinį batoną, bet vis suabejodavau ar verta prasidėt. Šiandien apsičiupinėjom, kad nei duonos nei batono namuose nėra, o judėti iš namų tingėjosi labiau nei pastovėti prie puodų :))

Aguonėlės tarybinis batonas jau kokie du metai mano "must do" sąraše :D 
Taigis, šiandien įsispraudžiau į kampą ir iškepiau. LIKE. LABAI like.



Šie du augintiniai mūsų kieme gyvena, o mes gatvėj ;)  Šiandien juos įsileidom ir į gatvę :D Gerai, kad privalgę buvo ir prie mano "bulkos" per fotosesiją anys rankų (beigi nasrų) nekišo ;)


Vienam batonui reikia:
  • 250 g miltų
  • 130 ml šilto vandens
  • 7 ml šviežių mielių
  • 0,5 a.š. cukraus
  • 0,5 a.š. druskos
  • 20 g mikšto sviesto
Mieles užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, arba kol susversite likusius produktus. Sumaišykite miltus, druską, cukrų dideliame dubenyje, supilkite į jį mieles ir pradėkite minkyti tešlą. Aš patikėjau šį darbą savo kombainui. Pasverkite sviestą ir sudėkite į tešlą ir gerai išminkykite. Jei minkysite rankomis, užtruksite ne mažiau kaip 10 minučių, kombainas darbuojasi panašiai.. Suformuokite kamuolėlį ir uždengę rankšluosčiu ar plėvele palikite šiltai pakilti, apie 40 min.
Perminkykite tešlą, gerai padaužykite ją į stalą, dėkite į kepimo popieriumi patiestą kepimo indą ir suformuokite pailgą batoną, uždenkite plėvele ir palikite šiltai kilti, vėl apie 50-60min. Kai batonas taps panašaus dydžio į tikrą batoną, aštriu peiliu padarykite skersai kelis pjūvius, aptepkite kiaušinio trynio-pieno plakiniu ir dėkite kepti į įkaitintą 180C orkaitę. Kepkite 30-35 minutes.

Mes valgėme net neatvėsusį, gabalėlį palikau rytui, nes noriu sužinoti ar patiks ir rytdieninis... :)









1 komentaras: