2013 m. liepos 2 d., antradienis

Itališkas skrebutis su grilyje kepta cukinija

Šį receptą DEBESŲ skaitytojai jau matė, bet jei netyčia yra tokių, kurie nepastebėjo, dalinuosi ;)



 



JUMS reikės (4 asmenims):

2 mažos pailgos itališkos duonelės (ciabatta)
2 jaunos cukinijos (400 g)
8 vyšniniai pomidorai
4  skiltelės česnako
1 valg.š. aliejaus
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Riešutų varškei:
200 g anakardžių riešutų
100 ml vandens
½ arb.š. druskos
2 valg.š. mielių dribsnių

Padažui:
Sauja šviežio baziliko lapelių (7 g)
50 ml aliejaus
1 valg.š. medaus
½ arb.š. druskos
½ žaliosios citrinos (lime) sulčių


Nupjaukite cukinijai galus bei du šonus per visą cukinijos ilgį. Perpjaukite cukiniją išilgai pusiau, aptepkite aliejumi ir apkepkite grilyje iš abiejų pusių po 3-5 minutes. Pabarstykite druska.


Itališką duoną perpjaukite išilgai. Aptepkite duoną aliejumi ir apkepkite grilyje iš abiejų pusių po 1-2 minutes. Pabarstykite druska.

Pomidorus apkepkite grilyje kartas nuo karto pavartydami. Iškepusius perpjaukite pusiau.

Česnako skilteles nulupkite ir apkepkite grilyje, perpjaukite pusiau.

Riešutų varškei skirtus riešutus nuplaukite ir suberkite į elektrinį trintuvą kartu su  vandeniu, druska ir mielių dribsniais. Trinkite tol, kol masė bus panaši į varškę.

Padažui nedideliame dubenyje sumaišykite aliejų, medų ir citrinos sultis. Gerai išsukite, įberkite druskos ir suberkite labai smulkiai supjaustytus baziliko lapelius. Išmaišykite.

Ant duonos riekės užtepkite bazilikų padažą, uždėkite riekelę cukinijos, užtepkite riešutų varškę ir ant jos gražiai išdėliokite pomidorų ir česnako skilteles.
Sumuštinius aplaistykite padažu bei pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

 

Skaniausi ką tik pagaminti. Traškūs ir šilti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą