2013 m. liepos 2 d., antradienis

Šalta cukinijų sriuba su traškučiais

Čia taip pat DEBESŲ receptas.
Kai už lango plieskia saulė.. Kai pilni daržai cukinijų.. Nieko geriau nesugalvosi, kaip atsivėsinti cukinijų sriuba :)









Sriubai:
2 cukinijos (800 g)
200 g poro
2 skiltelės česnako
2 valg.š. aliejaus
600 ml daržovių sultinio
2 valg.š. citrinos sulčių
4 valg.š. natūralaus jogurto
Druska, pipirai



Traškučiams:
1 cukinija (300 g)
200 ml saulėgražų aliejaus
Druska, pipirai


Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, porą – griežinėliais, nulupkite česnako skilteles. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite supjaustytas daržoves, kol suminkštės. Užpilkite sultiniu, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir uždengę pavirkite 15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sutrinkite maisto smulkintuvu ir atšaldykite.

Traškučiams nuplaukite cukiniją ir supjaustykite daržovių pjaustykle (mandolina) vienodais plonais griežinėliais.
Cukinijų griežinėlius išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite druska ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nedideliame puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite cukinijas. Kepkite mažais kiekiais, tegu cukinijų griežinėliai laisvai plaukioja aliejuje. Kepa labai greitai- nesudeginkite.

Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.





Sriubą patiekite atšaldytą su natūraliu jogurtu, citrinos sultimis ir cukinijų traškučiais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą