2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Vištienos filė kaselės



Be jokių įžangų - receptas.

4 asmenims.

Marinatui:

  • 1/4 stiklinės balto vyno acto
  • 2 v.š. medaus
  • 2 v.š. garstyčių
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus

  • 4 gabalėliai vištienos filė

Sumaišykite visus produktus skirtus marinatui. Jei Jūsų medus nebeskystas, šiek tiek pakaitinkite karšto vandens vonelėje, kol suskystės. 

Vištienos filė nuolaukite ir nusausinkite. Jei turite noro patriukšmauti, išmuškite mėsytę uždengtą maistine plėvele, bet ne per daug. Įtrinkite marinatu ir palikite šaldytuve 2-12val. (aš laikiau 2val. ir puikiai išsimarinavo). Imkite vieną filė gabalėlį ir peiliu padalinkiteį panašiai vienodas tris dalis, įpjaudami išilgai (ne iki galo). Gausis kaip plaukų kasa surišta gumele :D Supinkite kasą, galiukus sutvirtinkite mediniu smeigtuku (dantų krapštuku). 
Kepkite riebalais pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs. Man kepė pakankamai ilgai, bet anei kiek neišsausėjo.

Paragavusi marinatą, maniau jau bus prastas reikalas, bet gavosi labai skani, labai minkšta ir sultinga vištiena. Dukrytei labai patiko. Nors ji  apskritai paskutiniu metu pradėjo geriau valgyt (tpfu tpfu tpfu).

Garnyrui buvo trumpai apkeptos daržovės: paprikos, morkos, svogūnai ir pievagrybiai, pagardinti tradiciškai: druska ir pipirais.
 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą