2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis

Slyvų pyragas - CLAFOUTIS

Kaip recepto autorė apibūdino, tai šis reikalas yra kažkas tarp pyrago, blyno, kiaušinienės ar pudingo.
Man dar priminė šaltą manų košę :D BET gerąja prasme :))))) (šiaip aš manų nemėgstu).


1 stiklinė* cukraus + formos pabarstymui
5 kiaušiniai
1 vanilės ankštis
3/4 stiklinės miltų
3/4 stiklinės + 2 v.š. migdolų miltų
1/2 a.š. rupios druskos
1 st. pieno
1 st. riebios grietinėlės
350 g slyvų be kauliukų

Cukraus pudros papuošimui 



 *1 stiklinė = 236 ml

Orkaitę įkaitinkite iki 175C. Apvalų 25 cm skersmens kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
Dideliame dubenyje išplakite 1 stiklinę cukraus, kiaušinius ir išskobtas vanilės sėklas. Į kiaušinių-cukraus mišinį suberkite persijotus miltus, migdolų miltus ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir grietinėlę. Plakite šluotele maždaug 3 minutes. Supilkite gautą masę į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus sudėkite slyvas, jas šiek tiek įspausdami.
Kepkite 35 – 40 minučių, kol vidurys bus iškepęs, o kraštai lengvai paruduos. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Papuoškite cukraus pudra. 
Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle.

Mano pastebėjimas: miltus subėrę į stiklinę, paspauskite, kad tilptų kuo  daugiau. Antraip, pyragas bus per skystas. ;) Man miltų trūko, nes dėjau nepaspaudusi, tai kepė ilgiau. Bet iškepė :)))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą