2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Žiedinio kopūsto KUS-KUSas UŽ STIKLO

Valerija iš SWEETCUKERKA paskelbė labai įdomią ir vaizdingą temą, o aš tempiau... tempiau gumą ir va nutempiau tiek, kad net gėda..

Gaminau prieš gerą savaitę, bet buvo tokia graži vasaros pabaiga, kad kompiuteriui laiko skirti nesinorėjo. Šiandien lyja- štai aš čia.


Šiandien už stiklo: žiedinių kopūstų salotos.
  




Receptas iš Voras tinkle
  • 1 žiedinis kopūstas
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. druskos
 
  • 2 dideli pomidorai
  • 2 agurkai
  • 170 g juodųjų alyvuogių
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 75 g fetos sūrio
 
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. balzamiko acto
  • 1 v.š. baltojo vyno acto
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š.s juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. česnako miltelių arba 1/2 sk. česnako
  • 1/2 ą.š. džiovinto raudonėlio
  • 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
 
  • šviežių petražolių
Dubenėlyje gerai sumaišykite alyvuogių aliejų, balzamiko ir vynuogių actą, druską, pipirus, česnako miltelius arba išspaustą česnako skiltelę, čiobrelį, raudonėlį, ir palikite kol gaminsite salotas, šaldytuve.

Žiedinį kopūstą susmulkinkite virtuviniu kombainu arba peiliu labai smulkiai, taip, kad gautųsi kažkas panašaus į kus kus kruopas :) Apkepkite įkaitintoje keptuvėje, įpylę aliejaus arba ghee sviesto su žiupsneliu druskos. 

Pomidorus, agurkus ir svogūną smulkiai supjaustykite. Alyvuoges perpjaukite pusiau. 

Sumaišykite viską dideliame dubenyje, pritrupinkite fetos sūrio. Papuoškite smulkiai supjaustytomis petražolėmis.

-------
Jei esate alergiškas pieno produktams, sūrio nedėkite ;)
Niekaip neatspėtumėte, kad kus kus'as netikras, o iš žiedinio kopūsto!!

 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą