2013 m. lapkričio 13 d., trečiadienis

Panini su pastarnokais.


4 asmenims:

8 riekės duonos
1 didelis ar 2 maži pastarnokai
1 raudona paprika
4 riekės mocarelos sūrio

Pesto padažui:
¼ st. lazdyno riešutų
1 ½ st. baziliko lapelių
1 skiltelė česnako
1 ½ v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų


Pakepkite riešutus ir susmulkinkite trintuvu iki smulkių trupinių. Sudėkite į trintuvą skiltelę česnako. Sutrinkite. Sudėkite į riešutų česnako masę baziliko lapelius ir smulkinkite. Supilkite aliejų, pagardinkite druska ir pipirais.Aliejaus gali prireikti šiek tiek daugiau. Viską gerai išmaišykite.

Pastarnoką nulupkite ir sutarkuokite „burokine“ tarka. Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis.
Vienam sumuštiniui paimkite dvi duonos riekes. Patepkite jas pesto padažu. Ant abiejų riekių uždėkite tarkuoto pastarnoko, paprikos juostelių. Uždėkite mocarelos sūrio griežinėlį. Uždėkite vieną riekę ant kitos taip, kad daržovės būtų viduje, o duona išorėje, suspauskite ir apkepkite keptuvėje pateptoje alyvuogių 
aliejumi kelias minutes iš vienos ir kitos pusės, kol gražiai paruduos.


Receptas buvo kurtas kulinariam žurnalui "DEBESYS"




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą