2013 m. lapkričio 13 d., trečiadienis

Pastarnokų blynai


4 porcijos

 
500 g pastarnokų

300 g bulvių

1 v.š. citrinų sulčių

50 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

3-4 kiaušiniai

2 v.š. krapų

1 a.š. druskos

¼ a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

aliejus



padažui:

200 g varškės

200 g grietinės

½ skiltelės česnako

½ a.š. druskos
1 v.š. krapų



Nulupkite ir sutarkuokite bulves ir pastarnokus stambia ar smulkesne „burokine“ tarka. Įspauskite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite smulkiai supjaustytus krapus, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Supilkite miltus ir dar kartą gerai permaišykite.

Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, mažame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Dėkite ant popieriniu rankšluosčiu patiestos lėkštės - sugersite riebalų perteklių. 


Padažui sumaišykite varškę su grietine, pagardinkite druska, įspauskite šiek tiek česnako, pridėkite smulkintų krapų.

Pamėginkite česnaką pakeisti tarkuotais krienais.


Puikus bulvinių blynų paįvairinimas.


Receptas gamintas kulinariniam žurnalui "DEBESYS"
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą