2013 m. lapkričio 13 d., trečiadienis

Sūrio-vynuogių kamuoliukai. Vyno draugai.


 Ilgam vakarui prie vyno ;)




4 porcijos.

  • 40 vyvuogių
  • 125 g pelėsinio sūrio
  • 125 g minkšto varškės sūrio (Philadelphia)
  • 1 stiklinė keptų sūdytų pistacijų riešutų

Vynuoges nuplaukite ir nusausinkite.



Pelėsinį ir minkštą varškės sūrį gerai išmaišykite, kad gautųsį vientisa masė.



Pistacijų riešutus nulupkite ir susmulkinkite smulkintuvu iki smulkių trupinių, bet ne iki miltų.



Paimkite vieną vynuogę ir aplipdykite ją sūriu. Sūrio sluoksnis neturėtų būti storas, bet turi paslėpti vynuogę iš visų pusių. Pavoliokite gautą kamuoliuką tarp delnų, kad gautųsi dailus kamuoliukas. Taip aplipdykite visas vynuoges.



Vynuogių-sūrio kamuoliukus apvoliokite riešutų trupiniuose.


Sudėkite gautus vynuogių kamuolėlius ant lėkštės ir padėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami, palaikykite kambario temperatūroje.


Receptas kurtas kulinariniam žurnalui "DEBESYS"

2 komentarai:

  1. dariau kazkada situos- tai buvo nerealus uzkandis ir visiems patiko, tik as dejau 3 surius ( kiek pamenu dziuga dar dejau)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu, kad patiko. Ir labai aciu, kad palikote atsiliepima :)
      Pameginsiu ir as su kietuoju suriu ;)

      Panaikinti