2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Apkepėlė su topinambais

Receptas buvo gamintas specialiai "DEBESŲžurnalui.
Vaizdas labiau primena rudenį nei pavasarį, noooorrrsss... Kieme žolė ką tik tokia buvo - nudžiuvusi, pageltusi, saulės ir drėgmės nemačiusi :) Tik va kelios dienos kai žali nauji daigeliai lenda. Och.. pavasaris!!!


4 porcijos
  • 300 g topinambų
  • druska
  • ½ citrinos sulčių
  • 50 g sviesto
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 st. pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 1 citrinos žievelė
  • ½ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų
  • ½ valg. š. šviežių čiobrelių
  • 100 g kietojo sūrio

Formelėms:
  • 10 g sviesto
  • 30 g lazdynų riešutų



Nuskuskite topinambus ir supjaustykite kubeliais. Išvirkite pasūdytame vandenyje supylę citrinos sultis. Nupilkite vandenį ir sugrūskite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Šiek tiek pakaitinkite ir pamažu pilkite pieną. Intensyviai maišykite šluotele, kad neliktų miltų gumulėlių. Kai padažas bus tirštas ir pradės kunkuliuoti, nukelkite nuo ugnies.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Sumaišykite topinambų košę su kiaušinių tryniais, tarkuota citrinos žievele, aitriosiomis paprikomis, smulkintais čiobreliais ir tarkuotu sūriu. Palikite atvėsti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°С temperatūros. Kepimo skardą įdėkite į orkaitę. Individualias kepimo formeles patepkite sviestu. Riešutus susmulkinkite maisto smulkintuvu iki miltų ir jais pabarstykite sviestu pateptas formeles.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į topinambų masę. Stenkitės, kad kuo daugiau oro burbuliukų liktų tešloje. Supilkite masę į paruoštas formeles. Sudėkite jas ant karštos kepimo skardos. Kepkite 18−20 minučių arba kol gražiai paruduos ir pakils.


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą