2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Karštos lęšių salotos su topinambais

Receptas buvo gamintas specialiai "DEBESŲžurnalui.

Turiu prisipažinti, kad iki šiol topinambų pati nevalgiau. Keistas dalykas man jie rodėsi.. Bet šitaip apvirti ir apkepti, jie gavosi nerealiai nerealūs :)
Dabar pat sukirsčiau šį dubenėlį iki dugno.




 3-4 porcijos
Padažui:
  • 1 ½ valg. š. citrinų sulčių
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • 70 ml alyvuogių aliejaus
  • druskos


  • 300 g topinambų
  • 1 ½ valg. š. citrinų sulčių
  • 100 g lęšių
  • ½ svogūno
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 1 valg. š. petražolių
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 valg. š. sviesto
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 150 g voveraičių
  • 80 g špinatų

 

Pirmiausia pagaminkite padažą: sumaišykite visus padažui skirtus produktus iki vientisos masės.
Topinambus gerai nuplaukite ir sudėkite į puodą su pasūdytu vandeniu. Į vandenį įspauskite citrinos sulčių ir virkite, kol topinambai suminkštės, bet dar nebus iki galo išvirę. Nupilkite vandenį ir nulupkite topinambų odelę. Supjaustykite juos 5−7 mm storio griežinėliais.
Lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje. Kol lęšiai verda, susmulkinkite svogūną ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Svogūnams suminkštėjus, suberkite smulkintas petražoles, įspauskite česnaką ir supilkite išvirusius lęšius. Įmaišykite pusę paruošto padažo.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite juostelėmis pjaustytą šoninę ir topinambų griežinėlius. Apkepkite iš abiejų pusių. Toje pačioje keptuvėje apkepkite voveraites.
Didelėje lėkštėjė paskleiskite lęšius, nuplautus ir nusausintus špinatų lapus, topinambus su šonine ir grybus. Apipilkite likusiu padažu.
Salotas patiekite karštas.


p.s. lęšius galite pakeisti grikiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą