2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Burokėlių kotletai

Aš taip mėgstu burokėlius.. Priešingai nei mano mažoji.. Bet situacija gerėja.. Burokėlių sriubą, šaltibarščius ir šiuos kotletukus ji valgo :)



Receptą užsirašinėjau iš Gustavo laidos kažkurį gegužės mėnesio sekmadienio rytą.. Jau taip sudomino, kad tą pačią dieną ir kepiau :)

Nerealiai gardūs. Puikūs. Įdomūs. Kartojome jau ne kartą.



Šeimai su dviem mažais pabiručiais užteks:

  • 6 mažų burokėlių
  • 1 didelės morkos
  • 1 didelio svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 4 v.š. krakmolo
  • 2-3 v.š. maltų džiuvėselių
  • druskos
  • juodųjų maltų pipirų

  • maltų džiuvėsėlių apvoliojimui

  • jei masė gausis skystoka, įdėkite kelis šaukštus miltų


Padažui:
  • grietinės
  • česnako
  • druskos
  • krapų


Burokus gerai nuplaukite ir išvirkite. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite "burokine" tarka.
Morkas nuskuskite, sutarkuokite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi ir smulkiai pjaustytu svogūnu, atvėsinkite.
Sudėkite morkas su svogūnais ir burokais į didesnį dubenį, įspauskite česnaką, įmuškite kiaušinį, berkite druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Dėkite krakmolą ir džiuvėselius ir vėl gerai išmaišykite. Jei masė gausis skysta, įdėkite miltų.
Rankomis suformuokite norimo dydžio kotletukus ir apvolioję džiuvėsėliuose apkepkite keptuvėje su aliejumi.
Padažui sumaišykite grietinę su druska, įspauskite česnako ir įberkite smulkintų krapų. Krapų nepagailėkite. 




Po šių kotletukų sekė burokėlių plokštainis :) Burokėliai VALDO.

Skanios priklausomybės ir Jums ;)















3 komentarai:

  1. Reiks ir man savajam pagamint, nes žalių, tarkuotų, marinuotų nevalgo, nebent tai šaltibarščiai arba barščiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reikes ir man isbandyti:) Baisiai skaniai atrodo;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lovely looking tart! But you must have giant nectarines to be able to slice them into eight and get such thick slices!
    Buy Halal Meat Online

    AtsakytiPanaikinti